Social Image Fallback

Hiswa Blauwe vlag Golden Anchors

Van Spartaanse gemeentehaven naar luxe botenparadijs…

Het is begin jaren tachtig als Jachthaven Naarden vorm begint te krijgen. De plaatselijke roei- en zeilvereniging is dan al dertig jaar bezig om de gemeente zo ver te krijgen een haven te bouwen. Nu wordt het riet gekapt en het buitendijks gebied uitgegraven. Resultaat: plek voor zevenhonderd schepen en drie autobanden doen dienst als 'speeltuin'. Naarden heeft een haven, maar daar is dan ook alles mee gezegd.

Van schrale start naar overweldigend succes

Karig of niet, de gemeentehaven wordt een groot succes. Ze is de enige haven in de omgeving en zal dat tot ruim na de millenniumwisseling ook blijven. De Stichtsebrug is nog niet gebouwd, dus grote zeilschepen meren aan. Al snel ruiken investeerders hun kans en wordt het niveau van de voorzieningen en het aantal ligplaatsen opgekrikt. In 2000 neemt baksteenfabrikant Jan Willem den Daas het roer over en maakt de haven tot wat het nu is.

Comfort en luxe maken de haven een belevenis

Naarmate de jaren verstrijken, wordt de haven steeds luxer en comfortabeler. In het overdekte boothuis (3500 m2) dobberen op dit moment de meest luxueuze jachten, het onderhoud van de haven is piekfijn in orde en elke ligplaats beschikt over internet. Tegelijkertijd blijft de haven ook het thuis van de 'kleine' watersporters. Jolletjes, Optimistjes, roeibootjes.

Ontmoeting met het verleden

Overal op de haven zijn ontmoetingen met het verleden. In het restaurant hangt een foto van oom Thijs in het vroegere café. Feestzaal 't Wiel dankt haar naam aan de plas die ontstond uit een dijkdoorbraak (vlak achter het hoofdgebouw) en Roei- en Zeilvereniging Naarden huist nog altijd op de haven. Wat dat betreft, is er niets veranderd.

Beleef, geniet, ervaar

Jachthaven Naarden is een van de drie duurzame, full-service Thuishavens die wordt beheerd door Den Daas Recreatie, het moederbedrijf in Elst (Gld). Daar waar de Thuishavens draaien om water, is hun fundament er echter een van baksteen. De huidige eigenaren van Den Daas Recreatie groeiden letterlijk op naast de baksteenfabriek, met de geur van warm zand in hun neus. De passie en liefde voor baksteen, ondernemen en de natuur vindt u anno vandaag overal in de bedrijfsvoering terug. Het is de hoofdtaak van Den Daas Recreatie om alle Thuishavens waar nodig te faciliteren en te ondersteunen, zodat de haventeams met verve kunnen doen waar zij het beste in zijn: optimale service verlenen en u een onvergetelijke tijd bezorgen! 

Delen