Social Image Fallback

Hiswa Blauwe vlag Golden Anchors

Samen het water op!

Als u zoekt naar gezelligheid op en rond het water, dan bent u bij Roei- & Zeilvereniging Naarden  aan het goede adres. Al sluit dat een dosis gezonde competitiedrang niet uit natuurlijk. Sinds 1982 is Jachthaven Naarden de thuishaven van de vereniging, waar ook het clubhuis, 't Behouden Huys, te vinden is.

Toerzeilen

Er worden bij Roei- & Zeilvereniging Naarden ieder jaar twee toertochten georganiseerd. Het Rondje Noord-Holland is vaak rond het Hemelvaartweekend, met als doel ervaring op te doen met kustzeilen. Dan is het met Pinksteren tijd voor de Engelandtocht, waarbij een dag en een nacht wordt doorgezeild op groot water. Aan beide tochten kunnen ook mensen buiten de vereniging deelnemen.

Wedstrijdzeilen

De Woensdagavond competitie (WAC) is de centrale activiteit van de vereniging. Vanaf april tot september klinkt elke woensdagavond om 19:30 uur het startsein voor de wedstrijd. Waar iedere week weer zo'n 30 tot 40 boten aan deelnemen, verdeeld over verschillende klassen.

Jeugdzeilen

Zeilen is een hartstikke toffe sport waar kinderen al jong mee kunnen beginnen! Vanaf basisschool groep 5 zijn ze van harte welkom bij Roei- & Zeilvereniging Naarden om mee te doen met het jeugdzeilen. Na een training in het zwembad gaan ze zelf met een Optimistje het water op. De oudere kinderen zeilen met de Open BIC, Splash of Laser. Als ze het zeilen onder de knie hebben, kunnen ze ook meedoen met diverse wedstrijdjes die door de vereniging worden georganiseerd.

Wintercompetitie

Het is nog een jonge competitie: de Frostbite Cup. Pas sinds 2015 wordt er ook in de wintermaanden gestreden voor een titel, want zeilen kan natuurlijk het hele jaar door! Vanaf begin oktober tot begin maart vinden er wedstrijden plaats voor de J/80's.

Meer informatie

Delen